I morgon är det fredag! :)

I morgon är det fredag och slutet på ännu en bra vecka :)
Helgen är fullt upp med roligheter ut fredag, lördag, ska fira Davids mamma på söndag och på måndag är det labor day :)
fick skjuts hem idag av en ball brud som hade mycket ideer om vad mitt kommande år skulle innehålla, allt lät grymt! :)
Även första gången jag åkte i en "riktig" bil, en svin stor cheva pickup :)
http://www.youtube.com/watch?v=qcYTzV4HCyk

Sonic

Bra dag idag också :) Tog en sväng till Sonic efter skolan och åt/drack en Milkshake, den var helt klart godkänd :) För er som inte vet vad Sonic är så ska jag försöka förklara det på ett vettigt sett:)
De är typ en drive thru restaurang so har lite dricka, burgare, burritos mackor. Det mesta innom snabbmat :) Imorgon blir det frukost ute innan skolan vet dock inte var än... blir en överraskning :)

Hells Angels

Nu undrar säkert alla vad som har hänt... :)
Allt är bara bra här var och fotograferade tennis matcher igår och ska snart iväg och fotta en fotbolls (soccer). Istället för brandövningar som vi har så hade vi en tornado övning om vad vi skulle göra om det kom en tornado.
Nu till överskriften. Jag var med en kompis som typ bor i området. Hon ville veta typ allt.. Efter ett tag kom vi in på om det finns mycket gäng och liknande i Sverige osv. Nu till saken, nästan ingen vet vad Hells Angels är... de hör ändå till allmänbildningen att känna till typ världens största mc-gäng. När hon frågade sina föräldrar så visste dom knappt heller var det var eller ville dom bara inte säga det.. Konstigt!
Vi har blå himmel, ca: 30 grader och lite svalkande vind.
Vinden är jäkligt olika också, i sverige så är alltid vinden sval/kall men här så kan den kännas som att få en hårfön i huvudet när man går ut genom skolan... Lite minus..
Nu på måndag är det labor day, har en del planer som är halv klara inför helgen, jag uppdaterar er när det blir klart :)
ha det fett! :=)

Homecoming

Om ca en månad är det dags för först skoldansen. Det är homecoming. Nu e det ju så att killarna ska fråga tjejen om hon vill vara ens date. inte alls nervös... Men det måste göras för jag ska inte dit utan brud :)
Det finns inte att få ett nej, så måste ta ett säkert kort :P haha
Killen ska även bjuda på mat innan och inträdesbiljetten. Han ska även hämta upp sin date, vilket inte riktigt går för mig :(
Har mycket som måste göras innan det, klippa mig, och köpa något att ha på sig. Får ta med mig någon till ett Mall in närheten och fixa något skapligt.

Soccer

Har en bra helg bakom mig. De var en välgörenhets fotbollsturnering i St. Luis. YFU anordnade ett lag med studenter från hela världen. Sverige, Syd Korea, olika länder i Afrika, Schweiz, England, Belgien, Egypten, Italien, Cypern. Detta var nationerna vårt lag bestod av. Vi spela en match lika och 2 förluster. Men vårt spel var mer än godkänt då det var första gången vi träffades och alla prata olika språk. Dessutom mötte vi collage och universitets lag.
De var mycket mer än fotboll under helgen, i en av pauserna gick vi till ett science hus. Ingen visste var man skulle betala eller om man skulle betala. Vi kom iallafall in gratis. Väl när andra matchen skulle komma igång så saknade vi en kille. Ingen kunde hitta honom på ett par timmar. Såklart blev många oroliga. När han väl kom fram visade sig det att han hade somnat på en av toaletterna...
Jag har även ätit min första "Super Size" på McDonalds, kan säga att jag blev ganska besviken på storleken. Trodde att den skulle var mycket större, den var som en vanlig plus meny här fast med lite större läsk... Men gått var det :)
Har varit plugg idag då det är en test imorn på kapt.1 i American Government.
Har även fått bra och roliga nyheter från Sverige, dock hemligt.

St Louis

Åker om 10 min till St Luis på en YFU grej. Klockan är halv 6 här nu och resan tar ca:4 timmar. Blir en lång dag idag. Ska dela baksätet med en Asiat från Japan eller Sydkorea. De blir säkert bra! :) Kommer antagligen inte ha tillgång till internet, men lovar att det kommer en update med mycket bilder från helgen :)
Ha det bra! :)

Fyrkant

Har varit en toppen dag idag! börja med sovmorgon och skjuts till skolan. Har bara haft lugna ämnen idag, inga böcker att släpa på vilket var en lättnad. Fick sällskap av ett skönt gäng tjejer vid lunchen. Dom fick en lektion i svenska, dom snappade upp det förvånansvärt bra faktiskt, men dom har sin roliga brytning, precis som jag har.
Brandlarmet gick mitt på dagen, kan säga att det var det högsta brandlarmet jag har varit med om :) de gjorde ont i hela huvudet...
Var även på ett tränings pass på taekwondon, lika jobbigt som vanligt... :/
Sen blev jag utbjuden på frukost nästa torsdag då vi börjar sent. Tror säkert att det kommer bli kul :)
De var allt för idag :)
PS. ledsen att jag inte har så mycket bilder, beror på att dom är svin stränga på skolan att ta bilder. Men kommer upp vad jag gör på helger och efter skolan när jag kommer in i det :)

Boots Cowboyhatt

Man märker att man bor på "landet" De är flera i varje klass som kommer men riktiga läder boots och en del med skjorta. Sen tar dom på sig hatten när dom sätter sig i sin pickup på vägen hem. De e dock inte lika vanligt :)
PS. Jag kan rekommendera äpple klyftor med jordnötssmör, grymt är det! :)

Bort med kartan

Kom nyss hem efter min fjärde dag i skolan och allt börjar bli på riktigt. Har fått lite böcker, läxor, lappar som man ska skriva på osv.
Kan säga att böckerna är svin stora och svin tunga och har samma storler. Jag överdriver inte om väskan min väger 15-20 kg....
De e nog det ända "dåliga". Jag har även bytat matte klass till en nivå lättare då den jag läste de första dagarna var Collage matte och jag hade inte ens gått igenom grunderna i Sverige som dom läste i våras. Jag har även försökt använda min karta mindre och mindre, ja jag har haft en karta för att hitta till de olika lektionerna, haha :) men den ska bort nu :)
Nu börjar man komma i mer och mer i "kompis gängen" skönt. Efter typ varje klass så får man nya förfrågningar om man ska käka tsm, de e klart man säger ja till det! :) så i dag satt jag med typ 3 tjejer och 2-3 killar, plötsligt fick jag en extremt random fråga "rakar svenska tjejer sig under armarna?" Inga kommentarer...
Vad har folk på sig då? Cheerliding tjejerna har alltid på sig sina dräkter, lite töntigt tycker jag, men det har dom. Sen är restan av tjejerna indelade i 3 "klädgrupper".
1. Har sånna korta "löparshorts" och en t-shirt
2. Har tajta jeans över stora delar av benen och vida vid fötterna och t-shirt
3. ser ganska normala ut
Killarna går alla (nästan) i tränings kläder med nike strumpor uppdragna till knäna. Sen kommer jag och typ 2% som har "svenskt" normala kläder. Får ofta frågan "varför är du uppklädd" du har man ett par ljusa jeans och en nice tröja.
Ska bara lägga till en sak också:) Man äter ute 3-4 dagar i veckan och dricker läsk/energidryck till allt. Frukost, lunch, middag. Men jag är faktiskt duktig, dricker juice till frukost :)
Japp, de var allt från andra sidan pölen :)

Pynt

Här pyntar man för allt, igår började vi höstpynta med konstgjorda höstlöv, andra gardiner osv. Tror det eller ej så har vi redan börjat planera julen. Grabbarna är mycket för att pynta. Granar, stjärnor, tomtar allt. Så varför inte åka till en julpyntsbutik...? Den var stor som 2 "vanliga" ICA butiker. Full med allt mellan himmel och jord. Julgrans kulor i storlekar mellan ärtor till lite större än basketbollar i alla kulörer man kan tänka sig. Plastgranar i alla olika sorters grantyper (vissa såg verkligen riktiga ut) Har inte tid och plats att skriva om allt som fanns där inne, men där fanns verkligen allt.
De hände mycket igår. Först kollade vi in Kansas citys baseball och football lags arenor. Dom ligger precis intill varandra. De skulle tydligen vara en baseball match där senare. Richard sa att många kommer dit typ 4-5 och har picknick på parkeringen innan allt drar igång, en tredje del av parkeringen var, de är ganska mycket...
Efter det åkte vi till pynt affären och sen vidare till Liberty Memorial park. De är ett torn som hyllar alla som stred i första världskriget. De var grym utsikt där ifrån:)
Väl hemkommen från dagens utflykter tog det inte långt innan telefonen plinga. En timme senare var jag iväg igen. Blev runt visad i Overland Park av två systrar från skolan, sen slutade det med att vi käka och kollade film hemma hos dom. Fick en del frågor av deras föräldrar också såklart:) Var hemma kvart i 12 :) Grym dag! :)

Helg! :)

Helg igen, skönt :)
har haft två bra dagar i skolan. Har varit mycket genomgångar osv som det brukar vara de första dagarna. Rätt skönt att börja lite lätt.
Hmm, vad vill ni veta..? Lunchen är en buffé som ser stort sett lika dan ut varje dag. Det serveras pizza, mackor, sallader, pajer, läsk, chips, pommes. De mesta som är onyttigt alltså :) Jag har såklart käkat pizza båda dagarna :) (förvånad mamma?) De smakar faktiskt förvånansvärt bra för att var skolmat. De gillas! :)
Mitt under lunchen så såg det ut som att de kom typ 5 miljoner fåglar flygande, men när allt kom närmre så var det absolut inte fåglar. De var majsblad. De visade dom att dom skördade majsen och så yrde bladen upp.. Då har jag upplevt det också :)
Kommer bild på Cheerliding uppvisningen sen igår. Bilden är tagen med mobil som ni kanske ser..

Första dagen! :)

Kom nyss hem från skolan.
De har varit toppen, alla klasser känns bra, lärarna värkar bra. Bara ett minus... Skolbussen, varm, högaljuda 98+jag.. Med bil tar det ca: 5min. Bussen tog 25-30min. DRYGT!!
Lärde dock känna lite nytt folk. Bara tjejer av någon konstig anledning :P Fick även skjuts av en av dom hem. Sjukt gött! :) Hon berättade lite om skolan på vägen hem. Mycket bra, lite dåligt. Bra= skolan, lärarna, maten... De går många bortskämda som har rika föräldrar som kör nya Mustanger, hummrar, corvetter osv. Man såg vem dom flesta var... Hon sa att man märker vem det är, dom har den kaxiga attityden, snea blickar.
Dagen avslutades med an Cheerleader uppvisning i idrottshallen. Dom är gaaaaannnska duktiga :)

Skolan

Börjar alltså skolan imorgon. Den klassiska, gula, amerikanska skolbussen kommer och hämtar mig 5 över 7 i morgon bitti. Jag börjar med Amerikansk Historia. Blir antagligen bara bokutdelning, genomgångar av skolåret osv. Precis som i Sverige.
Ska gå igenom det sista idag, packa väskan med det som behövs. Sätta klockan för första gången på länge. Nu börjar vardagen igen.. :)
De blir säkert bra! :)

Taekwondo

va nyss på en taekwondo träning här i Overland Park. Kan säga att de va det jobbigaste jag har gjort...! Har aldrig varit så här trött.. Men kul var det. Tränaren var grymt skön. De var väldigt olikt hur vi gör i Sverige, så det tog en liten stund innan jag kom in i det. Sen tyckte all det var ascoolt att jag var från Sverige osv. Tror att jag får vänja mig vid det :)

Skolan

Såklart glömde jag kameran hemma innan idag, så ni får inga bilder på insidan än, men de kommer! :)
Blev fotograferad innan idag, gick bra, inte inte allt för mycket folk som stod runt om. Fick även mitt skåp idag. Är ganska lika dom som finns i Sverige. Drygt en en meter höga och 30-40cm djupa. Alla är dock med ett kombinationslås, lite klurigt att få upp men de går :)
Gick även runt i skolan och kollade var alla mina lektioner är någon stans :)

Blue Valley South West

Var i skolan idag och träffade studievägledaren. Han verkade hur bra som helst! Han var lättpratad, kunde allt man fråga om, förklarade bra, ja allt man förväntade sig! :)
Skolan är extremt fräsch, (bara 2-3 år gammal) stora ytor, stora skåp. Grymt! :) De var inga elever i skolan idag. Skönt faktiskt.
På schemat står det:
Amerikans historia
Nybörjar kurs i skådespeleri/teater (får se hur det blir :P )
Matte
Amerikansk samhällkunskap
Engelska
"Principles of Engineering"
I USA är alla dagar lika dana, dvs man läser samma ämnen varje dag, samma tid, samma klassrum. Lite långtråkigt kanske men bra för mig som inte hittar på skolan än. Dom har konstiga tider, och dagarna är intensiva. lektionerna är 50min långa och man har 6min rast mellan varje. Man har ingen lunchrast, man äter på en av de 7 lektionerna underdagen. Jag börjar kvart i 8 och slutar tio i 3. De är bara ons, tors, som skiljer sig åt från de andra dagarna. Onsdag har man 4 lektioner och torsdagar 3. Man får sovmorgon på torsdagar OM man kan få skjuts till skolan, annars får man ta bussen. Känner lite press att jag måsta hitta en kompis som kan köra. Skolbussen hämtar mig 07:05 varje dag.
Dette är första terminen, har även våren klar, men den kan/kommer att ändras.
För första gången i mitt liv är jag taggad till skolan, för allt känns hundra :)
Jag kommer bli en Senior, vilket är det äldsta man kan vara på High School. Som Senior har man vissa förmåner, så som man får köra till skolan. Även om man har körkort när man är Junior så får man INTE köra. Man får lämna skolan. Man kan hoppa över den sista lektionen om man vill. De är några av dom. 

Hmm, vad mer..... Idrottshallarna ligger inne i skolan och är inte separata byggnader. Alla dörrar lås när skolan börjar, de är bara huvud ingången som är öppen och där står vakter. Detta är säkerhetsskäl och för att man inte ska gå ut under skoltid. Om man vill ut så finns det en skolgård som ligger "inspärrad".  Lunchen får man betala för, det görrs med en tio siffrig kod som man slår in när man kommer till "kassan", koden är bunden till ett matkonto. Sen såklat finns det läsk och snacks atomater. De är allt tror jag. :)

Bilder kommer upp imorn, då jag ska dit och fotograferas for year booken och för ett ID-kort man måste ha. 

 


Catch of the Day

Som de flesta vet så bor jag hos ett homosexuellt par.
Hur är det? hur känns det? osv.
Först när jag fick beskedet så var jag lite... typ nervös och många tankar gick i huvudet... Men efter jag pratade mer och mer med dom så kändes det bara bättre och bättre. Och nu när jag är här så är allt toppen. När jag handlar kläder så går dom bakom och håller påsarna, ger råd/tips. Grymt! Hemma så fixar dom väldigt mycket. Jag kom nyss hem från träningen och då hängde ny tvättade kläder på galgar lite nötter på rummet och en iskall Monster.
Jag har det ganska bra med andra ord :)
Om en stund ska vi iväg och käka och kolla på en musikal/teater. I morgon blir det upp halv 6 och sen till skolan på try out för fotbollen, efter det ska jag registrera mig och välja kurserna som jag ska läsa. Kommer även få en rundvisning på skolan.
Sen när allt detta är gjort så blir det fotboll igen. Try uoten varar i 3 dagar. Sen börjar skolan den 15.
de va allt för idag :)

Kansas City

De har varit en lång dag idag. Gjort så himla mycket. Fixat med telefonen, gjort en läkar undersökning, varit i Kansas city och shoppat, käkat en måltid som hette duga, köpt en adaptor till elutagen. De va allt tror jag.
Fick med mig hem två t-shirt och en långarmad lite tjockare tröja från Guess, och två t-shirt från Forever 21.
Måste ge pappsen plus poäng för att han har hittat kläder till mig oh brossan när han har varit i USA. De e inte lätt. Vet, låter som det. Men jag har varit inne i säkert 50-60 butiker och allt jag har hittat är max ett 10 tal saker.
Något jag har lärt mig idag? Njaa... inte direkt men har lagt märke till saker.
1. Alla medlemskort man kan få på H&M, Jack and Jones osv. har dom som mini kort i nyckelknippan
2. Många hästar har målade "naglar"
Något mer att berätta... Har inte gått upp i vikt än, vilket är lite konstigt, har varit här i 2 veckor, ätit en del onyttigheter, eller en liten del nyttiga saker. Inte rört på mig ett dugg. De känns ganska skönt faktisk.

Huset


Vaknar upp

Vaknar upp första dagen i Overlandpark. Allt känns toppen, just nu är jag hemma ensam för Richard och David jobbar, men är hemma vid 3.
Skrev inte så mycket om huset i förra inlägget. Kan säga att det är stort, och dom har fyllt ut det väl, de är städat och snyggt, men mycket saker, deras garderob är säkert 5,6 meter lång och en meter bred, och kläder för en hel arme, heltäcknings mattor i stora delar av huset. Dom har 3 bilar, 2 vanliga och såklart en pickup.
Fick också veta vad som händer i framtiden. Ska på ännu en undersökning för skolan, ska fixa telefonen på lördag, Richard ska hämta ut en ny bil om ca: en månad. Börjar skolan den 15, de visste jag redan men ändå. Kommer såklart att hända så mycket mer :)

Overland Park

Nu är jag framme där jag ska tillbringa resten av min tid i USA. Det känns skitbra faktiskt! :)
Mitt rum har en hyfsad platt tv, walk in closet, eget badrum. Lyx! :)
Har hunnit med att käka, kollat runt i området, packat upp, varit och handlat, kollat in skolan. Ganska mycket faktiskt! :)
Nästan alla butiker har en skylt där det står inga vapen. Hmm, det är tydligen lagligt att ha vapen på sig när man är ute och går...
Fick nyss igång internetet efter lite om och män. Ett lösen på typ 40 000 tecken, men nu funkar det!
Nu ska jag vara lite social :)
ha det bra :)

AXE

Det har varit den slöaste dagen på väldigt länge. Gick upp vid halv 11, åt frukost efter det somna alla i soffan i typ 2 timmar innan det var dags för käk. Vi åt i Coronado. Jag tog en sub på Wich Wich som var i str som en dubbel sub på subway.. åt jag upp den? Nästan :)
Sen va jag i behov av vax till håret (fick inte plats i väskan från sverige) och nu blir det film. Gissar på att alla kommer somna :)

Disney Land

Igår var vi på Disney Land i nästan 12 timmar. Från 12 till 12. Vi hade riktigt kul, åkte allt såklart och kollade på några föreställningar. De sjukaste var när vi skulle se Alladin, av ca 300-400 hundra som skulle se föreställningen (som faktiskt var bra) så kom det fram någon som jobbade där och så fick vi VIP biljetter och fick gå föra alla och även fick dom bästa platserna. Sånt gillar gillar vi! :)
Resan hem (som tog 2,5 timmar) var också kul, hur nu det kan vara kul men det var den. Vi var tvungna att gå på toaletten och köpa något att käka. Allt var stängt, Starbucks, donken, Subway, allt va stängt men till slut hittade vi en skruttig restaurang. tur var det. I väl i bilen så gick det rätt fort hem, och nu efter en skön sömn så ligger alla utslagna huller om buller i soffan och har ont i fötterna...
Idag är det sista dagen jag är här,lite synd faktisk, har haft det grymt men det ska bli kul att komma till rätta där man ska bo nästan ett år:)

LA

Igår va vi på stranden igen. Då va det bra jag och tjejerna. Riktigt soft :) Såg delfiner typ 15 meter från stranden, de va typ 10st, de var grymt fräckt att se fenorna komma upp och sen ner igen. De va gigantiska vågor, folk som surfade. Tror dock att de va någon som skadade sig eller typ drunkna. De va fullt på drag med livräddare på scootrar, helikoptrar. Lite läskigt... De va sånt jäkla sug ut i havet, man är inte så stor som man tror iaf.. :)
Nu blir det snart LA (tror jag) planerna ändras hela tiden :)

Golf

Kom nyss hem från en bra men väldigt varm runda, spelet gick faktiskt bra. Jag vann! :)
Banan var riktigt fin, inte så konstigt om man har sommaråret runt :)
Märkte jag någon skillnad annars då?
Japp:
1. billigt ( 46 dollar för 2 green-free oct en special handske, viket är knappt 320kr)
2. mycket välskött
3. de satt en killa och ropa upp alla som skulle slå ut typ 10min före.
4. alla kör såklart golfbil
Har inte riktigt vant mig vid alla krigs saker än, så blitr lika förvånad varje gång de ligger bomber på hög osv
Nu snart blir det stranden igen och chilla järnet, kommer antagligen somna :)
Nu blev det bråttom iväg... Haaaiiii :)

Cake

 
       
 
Lyckad dag/kväll, de har inte hänt jätte mycket men vi har haft det jäkligt kul ändå! Åt grillat till kvällsmat, spela volleyboll efteråt. Barnen vi sätt barnvakt åt för någon dag sen var här också. Riktigt random ungar om jag får säga det själv. Kul ändå. 
Sen vill jag bara säga att jag tycker det är jätte kul att nästan 100st är läser bloggen varje dag, skit kul. Verkligen. :)

BAK! :)

Massor av bak och kök saker idag. Jag och Kristen (den älsta dottern) har gjort en mega fruktsallad. Med allt man kan tänka sig ha i en fruktsallad. Sen fick vi hjälp ed regnbågs kakan. De blir as fräckt :) Längtar till jag får smaka.
USA har verkligen allt färdigt. Vi gjorde knappt något själva.
Med vi fixade med allt så var jag tvungen att prova allt i snacks väg. små kringlor med Nutella, små kringlor med Nutella och jordnötsmör. De var faktiskt gott, tror det eller ej men det var det :)

F15

Tar det lugnt i skuggan efter har varit på golfbanan och slagit lite bollar. gick skit, inte något som var rätt. Vi får gäster ikväll så vi ska baka en regnbågs kaka, får se hur de blir.. :)
De är fullt med krigs fartyg, helikoptrar, flygplan runt om där jag bor i jätte stora hangarer. Skit coolt om man är kille... haha. Iallafall de jag ville komma till är att dom låter något helst sinnessjukt. Hörde en historia om när Flygvapnet hade sprängt ljudvallen precis ovanför oss, den här rackaren är den skylldige. Folk trodde att det var en jordbävning :)
Det va allt för idag :)

Bild

Solnedgången över Coronado :)

Bild

Min mat på den mexikanska restaurangen :)
 

Bild

Statyn vid monumentet. De man ser bakom är också Mexiko :)

Bild

Vänster sida på ön är flygbasen. Jag bor i den vänstra gröna delen längst bort :)
I bakrunden är San Diego.

Bild,

 
Längst bort är det 2 små öar, de e mexiko :)

Bild

Lilla jag med de tre tjejerna i familjen. På berget i bakrunden har man spelat in vissa scener i Top Gun :)

Cabrillo Monument

De har varit en lång men rolig dag. Den bästa på länge! :) Vi har varit ute och flängt hela dagen. Vi började med att åka till Cabrillo Monument, de var extremt fint och man såg hur långt som helst. Tummen upp! :) Sen var jag tvungen att äta riktig mexikansk mat tyckte dom, så jag kunde inte direkt säga nej. Så så fick det bli. Jag åt något jag knappt visste vad det var, tror inte jag ville veta det heller, gott var det iallafall. Sen skulle tjejerna så klar till ett enormt köpcenter. De tyckte jag lät rätt kul, men sen när dom går in på H&M så blev man lite trött. Visst H&M är säkert bra men jag ville liksom se någon amerikanskaffär. Efter det blev det Batman. Helt okey faktisk, myckt pang pang :)
På vägen hem blev lite de lite mer spänning... För att komma in på "the base" måste man visa upp ett speciellt ID-kort.. de kan ni själva lista ut hur det gick :) Men efter en stund så kom vi hem. Nu ska jag lägga mig och ta en förtjänad sömn! :)

2012-08-04

På agendan idag: Ska förmodligen se den nya Batman, många säger att den är bra så de hoppas jag på! :) Sen ska tjejerna ta mig till riktig Mexikansk restaurang. Jag bor bara 10-15 ifrån Mexiko, de är typ som till Danmark, man ser det jätte tydligt :)
Jan väntar på en liten lista från lillbryschan som antagligen innehåller massor av basket prylar :)
Annars... Älskar vädret och klimatet här, de är alltid 25+ och blå himmel, riktigt skönt :)
Jag bor ju som sagt på en militärbas. Dom har sitt egna lilla shoppinghus, de är redan billigt i usa, men där är det ingen skatt eller något i den stilen så där är det extremt billigt. Fanns North Face jackor för ca: 70 dollar, grymt är det! :)



Maxat

Bra dag också, lite extra till och med. Har varit och shoppat lite på ett utomhus köpcenter. Fick med mig ett par jeans från Lacoste och ett par låga vita Converse. asbra! :)
Vad har mer gjort idag? Jo, såg båten som "begravde" Osama Bin Laden i vattnet efter USA hade skjutit honom. Jag visste att den var stor, men jäklar, den var enorm!
Jag och Kristen (den äldsta dottern i familjen) blev halft erbjudma jobb som typ modeller på ambercrombie & fitch, grymt! :) otur att jag ska till Kansas och kristen till Italien inom typ 1,5 vecka :/
De är dom senaste nyheterna här ifrån :)

YFU

Har fått lite frågor om vilken organisation jag åker med och hur det har varit hittills osv.
Jag åker med en organisation som heter YFU ( Youth For Understanding ). YFU finns i stora delar av världen och har jobbat med utbytesstudenter i drygt 50år.
Jag sökte i november/oktober 2011, stracks efter jag hade skicka in min ansökan så fick jag en tid för en intervju. (Ansökan gjorde jag via YFUs hemsida) Intervjuven var mest för att YfU skulle veta vem du var, några allergier, vilket land jag ville åka till etc. etc.
Veckan efter så får man en bekräftelse på att man har antagits till ett utbytesprogram. YFU betalar inte värdfamiljen man ska bo hos. Det känns bra för då vet man verkligen att familjen vill ha en där och inte bara gör det för pengarna. ( de e nästan bara YFU som gör det) YFU är ingen jätte stor organisation, de skickar iväg ca: 90 studenter varje år och majoriteten åker till USA.      

YFU arangerar ett lite större förbredelseläger i Stockholm i början av sommarlovet dör man får träffa alla andra som också ska iväg i ett år, oavsett vilket land man har valt att åka till. I stort sett har alla ledare själva varit utbytesstudenter med YFU och de berättar allt man vill veta och lite till. De är även en massa bra information om hur man ska lösa alla praktiska saker så som pengar, telefon, resor med sin familj osv. Lägret är obligatoriskt.

Man måste även skriva ett personligt brev om vad man har för intresen, om din familj. Allt som kännef ör att skriva, både bra och dåliga saker. Ävens föräldrar skriver ett brev om dig. Dom här 2 breven ska var på engelska. Breven skickas sen runt till YFUs värdfamiljer i de landet du har valt att åka till. 

Jag har åkt till USA och dom är lite extra petiga när det gäller intyg att man är frisk, en del fråge formulär, som är ganska töntga, men de e bara att göra pch de går rätt fort. Jag har även gjort en mängd olika undersökningar hos doktorer, ögon läkare osv. Man måste vara vaccinerd med Hepatit A eller B, kommer inte ihåg vilket av dom. Jag tog Twinrix. (både A och B) tänk bara på att ta den försa sprutan 8-9 månader innan man ska åka. 

Ett tips till er som också vill söka är att var så öppna som möjligt undet intervjun när det gäller vart någon stans man vill bo i tex USA. Man ska inte säga att jag vill bo mitt på Manhattan eller jag vill bo i LA, då ä skansen rätt så stor att man INTE får någon värdfamilj.

 

Info om pengar, telefon osv.

Pengar: De bästa koret man kan ha är ICA banken, lite små töntigt kan man tycka, men de är bäst! De är ett vanligt bank kort men ICA tar inte ut någon avgift när man handlar på det, vilket många andra gör. Jag har även ett kredit kort i nödfall och om det är lite dyrare saker jag vill göra. 

Telefon: Jag har tagit med mig min telefon som jag hade i Sverige, ett måste är dock att den ska var OLÅST. Annars funkar den inte.

Har även med mig dator, och kamera.

De tror jag va allt, r de något mer ni undrar så är det bara att skriva. Så ska jag göra mitt bästa att svara och hjälpa er :)

 


Frukost!! :)

Frukost idag= två rostade mackor med jordnötsmör, en enorm blåbärsmuffins, två stora tallrikar med choklad fyllda flingor :)
Just nu mår jag kanon men vet inte hur länge kroppen klarar av det.. :)

Coronado

Första dagen i Coronado har varit toppen! Legat på stranden, sett på solnedgången vid San Diego och gjort massor av andra jobbiga saker.
Sammanfattar det som en bra dag :)

Tillägg

Anledningen till att det inte är något folk på stranden är för att de är Militärens område så där får ingen vara förutom dom som typ har en pappa/mamma som är militär :)

Stranden

Har haft 4 härliga timmar på stranden nu, de va typ 27 grader och en aningen blåsigt. Så nu har man badat i stilla havet också, känns bra, även om det inte är någon skillnad :)
Jag bor på US Navys område på ön, deras start och landningsbana låg ca 200m från stranden så man trodde att alla plan skulle landa på stranden... :)
Har Jetlag över huvud taget, vilket är grymt skönt, gick upp ca 10 lokal tid idag :)

Soft

Sitter nu på terrassen med ett stort glas apelsinjuice och har nyss ätit en god men väldigt annorlunda frukost med palmer i trädgården och havet nedanför och läser tidningen. Den stora skillnaden i tidningen tycker jag är att nästan allt är positivt tillskillnad från de flesta i Sverige. Istället för att skriva ”flera hundra döda i Syrien blablabla” så skriver dom kampen fortsätter och ”rebellerna kommer närmre”
Jag har det grymt och om en timme blir det stranden. Fick nyss reda på att vi ska vara barnvakter också…

Chilis

När jag hade landat i LA så mötte familjen upp mig som jag ska var hos i 9 dagar innan jag åker till kansas. De är semester alltså men även för att komma in i språket. Alla var jätte hungriga, vad gör då döttrarna? söker Food på telefonen och får up typ 1000 förslag i närheten... När vi hade bestämt oss så fick det bli Chilis. Men innan vi kunde få någon mat så va vi tvungna att komma igenom all j*kla trafik kl 6 på en onsdag. Var kommer allt folk ifrån...? Men tro mig, de var grymt :)





RESAN!!

resan över har varit lång och dryg. flyget till frankfurt gick bra men väl framme så fanns det ingen mat i terminalen förutom stora kringlor ock hotdags. Att kämna terminalen va det inget snack om för då hade jag inte kommit med planet till usa. Så det blev en stor kringla 2 smala mindre goda kokta korvar och sen laddade jag upp ( mamma och pappa läs inte) 1l Redbull.
Man va inte riktigt säker om man var i Tyskland/Indien/Frankrike. De var BARA indier och fransmän där.
Vad gjorde jag i dom nästan 18 timmarna jag hade på flyget och flygplatser?
Jo, jag läste hur de amerikanska styrsystemet fungerar, såklart ätit en hel del, riktigt bra för att var flygmat, de va till och med riktiga metall bestick, STORT PLUS FLyGHANSA! :) lyssnade på musik från dator, men jag var tvungen att prova "planets musik" också. De va hälften av de som finns på NRJ Rix FM. Men andra hälften var Roxette!?!
Har även sorterat lite bilder so jag har tagit i Sverige som jag ska ha för att visa hur det ser ut :)
Men väl hemma drygt 30 timmar efter jag lämnat Lomma i huset som jag ska vara i, känns skit bra! :)

Utkast: Aug. 01, 2012

Hejdå Sverige, nu är jag klar för att åka till USA ett år. Lämnar hundarna och familen om en dryg timme. Vet inte hur det blir men tror det går bra :)
Kommer lägga upp jätte mycket bilder på huset, dom jag bor hos, allt vi hittar på (sägs att jag ska lära mig surfing, får se hur det går) :)
vill ni ha något speciellt så släng in en kommentar och berätta, så löser jag det! :)

RSS 2.0