Homecoming

Var ju som sagt iväg på homecoming igår kväll/natt.
Allt började med att vi åkte till ett gigantiskt hus och blev fotograferade med hela gruppen på 16 pers. i typ en halvtimme. Så klart var vi tvungna att stå den klassiska trappen också. Jag kan säga att man var ganska lökig efter allt det... Jag bar även en vid och röd/rosa ros på bröstet. Sen bar det av mot Kyoto. Kyoto är en japans restaurang som lagar all mat precis framför en vid bordet. Allt från kyckling till hummer. Jag åt grillade räkor med ris, vilket smakade grymt! Under tiden kocken lagade maten så slängde han iväg ny grillade räkor som man skulle fånga med munnen. Så klart så fångade jag alla fyra ^_^Hela måltiden avslutades med en apelsin halva.
När vi väl kom till dansen så blev det extremt pinsamt. Jag och Erik (den andra svensken) kollade på varandra och skakade på huvudet. De var i klass med ett klass disco från 6 klass.. Men vi gjorde så gott vi kunde genom att "digga" till den tunga rapen som spelades under hela kvällen. Sammanfattar det som en extrem skillnad från hemma och lärorikt. Vi hade ändå kul under tiden vi var där! :)
Sen skulle vi till efterfesten. Både jag och erik blev direkt taggade igen. Äntligen fest tänkte vi! Men... när vi kom till huset där vi skulle vara så hade alla bytt om till mjukis brallor, tjejerna hade duschat håret och bytat om. Sen satt vi och kollade på sammanfattning om de amerikanska fotbolls matcherna som hade gått. Jag kom hem tio i 2 och då dog jag så fort jag la mig i sängen!
Idag vaknade jag ganska tidigt, redan vid 10. Snacka lite skype, sen frukost.
Resten av dagen blir det att ägna sig åt studierna:)

HC game

Var iväg igår på HC (homecoming) matchen med Footballen. riktigt kul, extra mycket folk också sen blev det inte sämre när vi vann! :)
Jag har äntligen börjat fatta spelet lite nu efter två matcher, men behöver nog två till för att man ska komma in i det helt.
Idag har jag jag fullt upp hela dagen. Om en timme ska vi till en veterinär på en rutin koll för katterna. Sen hem, äta något, stryka skjortan, och massor av små pill inför ikväll. Runt 5 så ska jag klä på mig allt, R&D ska ta lite fotton och sen ska jag iväg till en kompis där vår lilla grupp ska samlas pch bli ännu mer fotograferade innan vi åker till en ett japanskt steakhouse. Planerna vad som händer efter dansen p¨skolan som slutar redan kl 11 är inte helt klara än. Men det blir säkert kul vilket som! :)
Imorn uppdaterar jag med så mycket bilder jag kan, och mer kommer nästa vecka. :)
Klart Slut!

Outfit

Har investerat i ny kostym, nya skor, skjorta, slipps och ett par strumpor idag. Vi åkte till två olika köpcenter och till slut fick jag tag på min Calvin Klein kostym! Glad kille! ^_^ Riktigt snygg!! :) Söndagens outfit blir såklart min kostym med en rosa skjorta, en slipps i svart/väldigt mörk grå kolfiber style, skorna, som är stilrena med ett nice rostfritt borstat stål "spänne". Japp så kommer jag se ut nu på lördag. Grymt skönt att ha det gjort, jag var ju ute lite i sista sekunden, men det löste sig! Imorn eftermiddag är det "homecoming game" och på lördag ska jag och mina värd pappor till veterinären på en rutin koll med katterna. Sen blir det fix resten av dagen till kvällen! Det var senaste nytt här ifrån :)

Utvärdering av gårdagen

Bonfire´n igår var kul men väldigt amerikansk och speciell. När vi kom dit så stod det grillar uppradade, Ben&Jerry stånd, "dj bord" längre bort, musik, förvånads värt mycket folk. Vi började med att käka, satt oss, sen efter en stund kom det fler folk till vårt lilla "gäng" som bara bestod av mig, Erik (den andra svensken), 3 tjejer. men till slut var vi nog 15-17st. Schemat/det som hände under kvällen mellan 6 och halv 9: Det började med mat åt dom som ville. Det var grillat kött som var typ strimlat svårt att förklara men typ som man hade använt en son man river ost med. Till det serverades det hamburgarbröd, chips, läsk och om man villa kunde man köpa till B.J. Sen hade cheerleadersen en uppvisning. Sen till en sak somaldrig skulle hända i sverige. Skolans football lag har en match emot en skola som har en ren som logga. Då hade skolan byggt en ren i papper/trä. Som var full storlek. Den bollade dom runt med och sen la dom den på elden och alla började skrika och choa av glädje eller något. Sen blev drog dj´en på med rap resten av kvällen. Annorlunda, men kul och stelt.. :)

Bonfire

ikväll är det bonfire, fråga mig inte vad det är.. ska iallafall dit. Det serveras grillat, Ben & Jerry

Suit up!

Jag hoppas på att få tag i en kostym imorn eller på torsdag, börjar bli lite bråttom nu.. har ial fall kollat ut några olika modeller idag som kan var intressanta "objekt". Det positiva är att det är sor rea på kostymer, tex "Calvin klein" för 325 dollar. Vilket är billigt!! Tror att det blir något i den vägen, har sparat lite extra pengar som jag tänker använda. Nu hoppas jag bara på att det finns något exemplar i min storlek och som sitter hyfsat :)
Nu sitter jag och keeekar scramble eggs med en toast i oskovädret som precis kom in över oss :)

KU

Äntligen hemma från an fart fylld dag på "KU". Det var massor av typ föreläsningar om journalistik och fotografering. Kanske inte de roligaste men de var ändå en kul sak att göra. (detta gjordes med yearbooken) KU har ca: 25 000 studenter, så ni kan själva lista ut att den var ENORM!!! De var som ett litet samhälle med. Dom hade de olika snabbmat restauranger i "lunch huset" såsom pizzahut, subway, något sushi ställe, hamburgare ställa osv. Var dock inne i samma byggnad hela tiden så kom inte ut på området :(
Något som är fräkt är att alla collage/universitet har en stört stor arena för fotboll, en för basket och dom andra sporterna. Det har inte en ända i Sverige..
De var allt :)

Royals

Det har varit en grymt lyckat dag idag!!!!! Vaknade upp, glad i hela kroppen. Sen drog vi och käkade frukost vid kvart över 10. var hemma tio i 12, blev hämtad fem över 12 och sen drog det av till Kansas city Royals sista hemma match mot cleevland indians. Det började bra med en home run, men efter det gick det bara utför. Dom förlorade matchen, men det var ändå skitkul, köpte med mig en t-shirt med namn och nummer på. Väl hemma så chillade jag i 1,5 timmar innan jag drog ut med en tjej kompis och köpte en jacka och en "KU" huddie. Det blev en Colombia jacka med ett tunnt flis foder. Nu till det "bästa"... När vi hade satt oss i bilen och kört till Sonic så såg båda ut som typ frågetecken. Jag betalade 33.46 dollar för jackan, och tröjan. Båda tyckte det var ganska billigt. Jag tog fram och kollade på kvittot. Kassörskan hade glömt att slå in jackan. Jag sparade alltså 125 dollar.

Sallad

Åt sallad för första gången sen jag lämnade fosterlandet för ca 2 månader sen.
De var faktiskt gott, åt två stora skolar/tallrikar. Så det fick bli min middag idag.
Om jag har "tur" så ska jag ut en sväng om någon timme och göra något, vad vet jag inte än :) Imorn blir det baseball för hela slanten :)

American Football

Var iväg på min första match igår, grym stämning, fattade inte reglerna men man skrek när dom andra skrek :)
Vi kom till "arenan" typ 2 timmar innan matchen började, vi käkade, hade musik. blev målade i ansiktet, basket, latchade med en fotboll och hade kul. Vi hämtade upp mat på Sonic först. Jag hade "kyckling popcorn" de är typ små friterade kyckling bitar i popcorn storlek, dom var sådär..
De var en bra match förutom att vi förlorade med två poäng, De var 16 sekunder kvar, vi sköt bollen.... men i stolpen.... DE SÖG!!
Matchen varade i 2,5 timmar, kna säga att jag hade lite ont i fötterna efter ståt upp halvt på tå under hela matchen... nu ska vi inte klaga!
Nu ska jag ha en bra dag, det blir kanske en "svensk" dag, jag och den andre erik ska kanske hitta på något senare :)
De var allt tror jag :)

"skjutövning"

det har ju hänt attdet har kommit in glaningar på olika high school i usa och skutit ner elever. Så om man har brand/tornadoövningar så ska man ju såklart ha en övninng om det skulle komma en sån galning skulle komma… när klockan ringde skulle alla gå in i ett hörn, vi skulle släcka ner klassrummet, stänga dörren, dra ner skydd för fönstrena. Sen kom en lärare och försöka kolla in överallt. Vår klass fick inget toppenbetyg dirket, Man såg alla elver förutom typ 5/30…
De har blåsit en del idag men det är forfarande drygt 20 grader, skönt! ☺
Jag slutar aldrig bli förvånad nör det kommer 14åringar i splitter nya bilar.

:)

hemma "tidigt" idag, redan kl3! :) Har haft en ganska lugn dag, vikarie på engelskan som hade noll koll, så det slutade med att alla satt och pratade. Känns helt onödigt att vara där.. :/ Jag gjorde en scen ur "karlsson på taket" i acting klassen, juste, kan säga att där gör vi inte många knop pga av att vi är ca:30st som var uppe i typ 5 min var +2 min mellan varje sen. De första 5 är ganska kul, men inte hela tiden.
Jag konstaterade att jag har varit i typ 7 stater, vilket är lite mer än medel här. Jag skulle dock vilja besöka alla :)
Nu ska jag göra mina läxor och sen hoppa i säng så tidigt som möjligt :)

hej igen

De var länge sen nu, men jag ever fortfarande!
Helgen var ganska lång och små dryg, Var ju hemma i fredags men var tvungen att gå till skolan på lördagen för att det var en arbetsdag för yearbooken. De gjorde inget för vi hade skitkul. Sen överraskade läraren med lunch. Blev sååååååå förvånad att det blev pizza.. :) Den dagen var inte den nyttigaste precis. Då det stod 1,5 dussin donuts i klassrummet när vi kom på morgonen.
jag var iväg på ett enormt gym i torsdags och fotograferade en lärare. De var ett uppdrag från yearbooken. Träningspasset som läraren höll i varade i typ 1,5timme och dom gjorde stort sett samma sak hela tiden. De blev lite långtråkigt efter typ halva tiden. Jag och min kompis som var på gymmet "ballade ur" lite. Allt slutade med att jag fick ett sms på fredagen om att jag skulle lära klassen hur man dansar... fråga mig inte hur det blev så, men men.. :)
de var segt att komma upp idag efter 3 dagar slöande. Men kul att se alla i skolan igen.
Många hade varit iväg i helgen på olika Collage och kollat läget, och såklart kom alla i deras collage kläder.

Sjuk

Vakna upp denna morgon och hade sån extrem huvudvärk, mådde illa.. Så jag stannade hemma idag.
Har väldigt lite att göra... bara några fåtal matte upg.
Nu ska sätta på en film och bara ta det lugnt med lite chips och en coca :)

Tuff vecka

Tuff vecka bakom mig, har haft två prov, 3 inlämningar, inte mye sömn. Nu är det över och inget att göra i helgen förrutom lördag då jag ska vara på skolan från 8-1 för "yearbook"och jobba med det...
sen blir det hem och slappa om det inte händer något annat :)
ska försöka att komma ut nu i helgen då jag tog paus förra :)


De som inte har sett den nya IPhonen, gör det!
Den är lik 4an men mycket snyggare :)Min favorit är lätt den svarta :)

9/11

De har faktisk inte varit något snack alls om denna dagen, förutom att man nämnde att det är den 11 september idag så tänk på det. Inget snack i klasserna, ingen tyst minut. Ja det är 11 år sen, men det är ändå en ganska känd sak liksom... Lite förvånad faktiskt. Hade mitt andra government test idag, kändes helt okey! :)
De börjar närma sig skoldansen nu också, hade en del tänkbara "offer" som jag skulle fråga, men det visade sig att alla skulle iväg den helgen, de är tydligen skit många som ska iväg :/
Aja, har hittat ett par nya, som jag ska kolla vidare om dom är lediga och om dom har dater än :)
De var senaste uppdateringen rån andra sidan pölen! :)

A beautiful, smart, and loving person will be coming to into your life

Det stod som ett litet meddelande i en sån "lycko kaka" som jag åt igår. Får se om det stämmer... Nu ska jag sätta mig och plugga resten av dagen...
Ha det!! :)

YFU samling

Har varit iväg hela dagen och kom nyss hem. Som ni redan vet var det en YFU samling för alla studenter i området, volontärerna hade föreläsning hela förmiddagen om exakt samma info som jag fic på ett förberedelse läger i Stockholm... lite små drygt, dagen höjdpunkt var när en "Police officer" kom och berättade om knark och alkohol, om hur farligt det var och konsekvenserna om man skulle bli tagen.
50% av "Truppen" var från tyskland, 40% från japan/kina/korea och resten från lite olika ställen.. Träffade dock lite nytt folk i området, kul! :)

6/9-12

Ska på typ ett möte på lördag med YFU och göra något, vi har inte fått det riktigt tydligt än. Ska iallafall vara där från tidigt på morgonen tills sen eftermiddag. Inte det roligaste kanske, men måste göras :)
Imorgon fredag ska jag ut efter skolan (tror jag) inte säkert när än, men ut blir det :)                                              Ska försöka få tag på en regnjacka men något typ av foder i, så att jag kan ha den i vinter också :) Blir antagligen mat ute också. Och den här gången ska jag ta fotton på äventyret.

Råkade hamna i ett litet svart/avensjuk drama innan idag när an tjej skulle köra mig hem, men de tyckte inte den andra b-ruden... Men det slutade bra. De var bara en typisk tjej grej.... som vi killar aldrig kan förstå :)

Man märker verkligen att hur stor skillnad det är i "kulturerna" så fort någon ska säga något "privat" om kropp och kärlek. Så tar man världens utsvävningar för att komma till saken. I Sverige så säger man det mer rakt ut. Gör man det här blir alla tomater i huvudet:)
Jag var inne hos Counselorn idag, han är grymt bra, och hjälper en med allt mellan himmel och jord. Om man kommer in till honom så släpper han allt han håller på med. Han ska ha mycket cred! Grymt.
Homecoming börjar närma sig och jag har fortfarnade ingen date.. det beror på beslutsångest och lite blyhet... ska försöka fixa en denna vecka eller tidigt nästa. Får se hur det går. haha
Jag var "nära" på att för sova mig idag, ställde klockan på halv 8 och sen la jag mig i sängen. De var bara det att det var 8:30pm... So tur var det att jag vaknade i tid. Sjukt lättnad :)
Fick nyss reda på att alla seniors ska var klädda i vitt imorn...
Panik tvätta!!!!

Nu blir det tillbaka till pluggandet...

Ha det bra! :)


Trötter

Blev inte mycket sömn inatt inte... Får ta igen det idag stället :)
Smakade på "kaksmör" (tror det hette så) det var riktigt vidrigt. Det såg ut som jordnötssmör och hade samma konsistens.
Igår kväll så hämtade vi en av bilarna som hade varit på reparation och på vägen hem så fick vi med oss ca: 60l coca cola, 70l vatten och ett flak monster. De var bra pris sa dom. Och tur var väl det..
Nu ska jag lägga mig och få min skönhets sömn! :)

Så länge man gör sitt bästa :) haha

Måste slänga in ett litet inlägg om hur kul det är när "folk" här försöker skriva saker på svenska med hjälp av google translate och det blir så grymt fel :) Men det är kul att domm försöker :) haha

25 skillnader

1. Toapapper är extremt lent
2. Trottoarerna är inte asfalterade, de e betong klossar
3. Tidningarna är mycket mer positiva
4. Allting är så mycket större. Hushållspapper, kylar, bilar soffor.
5. Stora bilar, små parkeringar
6. Sverige har dåliga reklamer men USA slår det med hästlängder
7. Dörrhandtagen
8. Det står hur många kalorier det är i en mat rätt på restauranger.
9.Nästan inga killar har halsband/armband
10.Allt är mycket billigare
11.Alla har ett garage
12.Inga staket runt trädgårdarna
13.Droger är mycket vanligare
14.Extremt mycket strängare med Alkohol
15.Inbyggda kombinationslås på skåpen i skolan
16.Man sorterar papper och plast i samma behållare
17.Undervisar i USAs ”fördel” (inte alltid, men nästan)
18.Bleka tänderna
19.Aldrig håltimmar
20.Får inte lämna skolan
21.Käkar flingor som snacks
22.Läsk till allt
23.Inga hjälmar när man kör motorcykel
24.Har vapen ammunition i bilarna som inget ting
25.Barn i 14 års åldern kan köra bil



Det här är dom första 25 sakerna som är "stora" skillnader från Sverige
Bjuder på en bild här på morgon kvisten också.. :)

KFC

Klippt topparna, fått håret "proffs" tvättat, varit och tränat en liten stund, dock ganska slött, hade ingen lust idag..
på hem vägen stannade jag och Richard på KFC och käka. De var dock inte alls bra, de som låg i köpenhamn var 100ggr bättre! Om 45min blir det utgång och käka+bio, vet dock inte vilken, har för mig att det var något läskigt :P får se hur det går, haha :) Imorn ska vi iväg och fira Davids mamma som bor typ 2 timmars bilresa bort, men vi kommer hem imorn kväll igen :)
sen på måndag blir det plugg och kanske ut något, får se :)
Jag är ingen topp elev över huvud taget men vi har fått 3 betyg hittills och de är 2 A och 1 B, kan säga att jag blev dåktigt förvånad :)

"date"

hade en grym kväll igår, rolig, bra, "lärorik". Blev hämtad runt 7 och kom hem rund halv 12. Vad gjorde vi då? Vi började med att få något i magen på ett "frukost" ställ IHOP (international house of pancakes). Ni kan ju själva lista ut vad det blev tillmiddag... ;) gott var det :)
Efter maten så yrade vi typ runt i bilen utan riktigt veta var vi skulle men det slutade på ett köpcenter där vi gick omkring och gjorde vad man gör på ett köpcenter kl. halv 9. inget :) blev bara massor av prat :) Hon kunde inte riktigt fatta hur vi kunde leva utan Macy`s och alla snabbmat kedjor.. :)
Hon ville även se hur jag bodde i Sverige och polhemskolan. Hon och alla andra är så grymt avensjuka på att man har stranden typ 5min hemifrån. Många här har inte sett havet, vilket är typ overkligt för mig.. 

RSS 2.0