Utvärdering/summering av Kryssningen!
Dag 1.
Dag ett hände inte mycket, men vi gjorde ändå mycket liksom… Jag fick en rundtur runt hela båten, 14 däck, 400m långt, tid tog sin lilla tid.. ☺ När vi hade fått väskorna (dom hade åkt igenom en massa säkerhetskontroller innan vi fick dom) så började vi packa upp och sen var det nästan dags för middag. Efter middagen så var vi på en show med temat ”love and marrige”, ”programeldaren” valde ut tre par, ett 24 timmar gammalt, ett 30år gammalt och ett 60 år gammalt. Sen fick alla svara på samma frågor om sin partner i slutet så förhörde ”programledaren” svaren osv. De va skitkul! ☺
Middag:
Förrätt: soppa med bläckfisk, räckor och musslor. Skitgott! 8/10
Varmrätt: Kycklingfilé, låter tråkigt men det var den godaste kyckling jag ätit. 10/10
Efterrätt: Jordgubbsmousse liknande sak, okey. 6/10
Dag 2.
Dag två vaknade vi en bit utanför en liten privat ö där vi spenderade typ 3 timmar i solen. Åt, drack, bada, kollade på svin stora vilda ödlor som sprang omkring och var extremt tama. Väl på båten igen så blev det rummet en stund innan jag gick en runda på båten, och sen la mig en stund i en solstol. Det var även en ”formal night” så alla tre bar taxido till middagen, vi blev även fotograferade av alla möjliga personer. Så imorn ska vi kolla om vi ser dugliga ut. ☺ Jag kände även en konstig känsla som om att man var på Titanic. Alla var uppklädde, live musik med piano och fiol, enorma kristallkronor, kaptenen satt mitt i salongen. Fränt! Avslutade dagen med American football under stjärnorna mellan Chicago och Detroit.
Middag:
Förrätt: hummersoppa, tumme upp! 9/10
Varmrätt: Anka, grymt bra! 10/10
Efterrätt: Ost tallrik, usel 1/10
Dag 3.
Dag tre vaknade vi upp halv 11 mitt ute i ingen stans, vi var på havet hela dagen. Det var molnigt och ganska blåsigt. Jag har klättrat på en 15 meter hög klättervägg, ”lärt” mig surfa. Båten har en surfsimulator så där hängde jag ett par timmar. Det var lättare än jag trodde men ändå svårare-det var inte som jag trodde! Brädan började vobbla ganska lätt, och sen var man körd dvs. huvudet i vattnet. Kaptenen hade en liten fest för alla som var i de högre ”medlemsnivåerna”. D&R är i den näst högsta nivån, med lite drygt 200 kryssningsnätter. I tisdags så var det också ett poolparty, det lät ju okey liksom, men när jag gick ner och kollade läget så var majoriteten 13åringar som sprang omkring och gjorde bomben medans dom lyssnade på ”gangman style” . Inte riktigt min typ av grej. Så det blev sängen runt 12.
Middag:
Förrätt: Chips med spenatdipp, helt okey. 7/10
Varmrätt: Grillade japanska räckor, det smakade inte räka, men det var okey. 6/10
Efterrätt: Persika pannacotta, helt okey. 7/10
Dag 4.
Dag fyra började med sovmorgon medans båten lade till i St. Thomas. Efter det drog jag iväg på en snorklingstur förr att kolla på havssköldpaddor och stingrockor. Dom är större än vad man tror. Sköldpaddorna var lite drygt en meter långa, ascoolt! Rockorna var i olika storlekar, allt från en meter (med svans) och den största var upp emot 4 meter lång (med svans). Jag såg tre olika sorters rockor och en sorts sköldpadda. Var ute i ca: 3.5 timme. Vi såg även en show innan middagen vid namn ”once upon a time”. Det var en musikal som summerade ett antal olika Disney sagor med modern musik som passade in. Det var skitbra gjort! Har även fått ett litet till skott i smyckes väg, ett litet emblem som nu hänger i mitthalsband.
Middag:
Förrätt: mosarella salad med tomat och olivolja, 6/10
Varmrätt: T-bone steak, med potatisgratäng, gratängen var bra men inte det andra, 6/10
Efterrätt: tre små efterrätter, bl.a. jordgubbsmousse, typ av ”brounie”, 8/10
Dag 5.
Dag 5 var det tidig uppgång för att åka iväg och paddla kajak och snorkla. Jag hade alldeles för hög förhoppningar på det. Kajakingen och snorklingen hängde inte ihop över huvud taget. Så den utflykten var ett minus. På kvällen såg vi en konståknings show. Den var skitbra. Åkarna var jätte duktiga trots att dom hade oddsen emot sig med stora vågor. Jag fick en stor kyss på kinden av en av tjejerna som uppträdde. Utan att jag visste om det så hade jag ett stort rött läppstiftsmärke på kinden resten av kvällen. Blev typ kändisen också tack vare det. Det var även en liten parad med brittiskt tema. Drottningen var där och strippade lite, det var också olika komedier på låtar från England.
Middag:
Förrätt: Skivat ankbröst, 8/10
Varmrätt: Ost och skink fyllt kycklingbröst.8/10
Efterrätt: cherry jubilee, 7/10
Dag 6.
Dag 6 var en heldag på havet som började men frukost med kaptenen och hans närmsta män. Inklusive några från konståkningen. Deg var ganska intressant att höra dom prata om hur det är att leva på en båt i stort sett året runt. Jag tro jag vill göra det någon gång, kanske mellan gymnasiet och universitet eller något. Resten av dagen har varit lite små tråkig med hög sjögång och ganska molnigt så jag ägnade dagen åt lite läxor som jag var tvungen att ta igen. När jag skrev detta så satt jag i ”Viking Crown” högst upp på båten och tittade ner på alla där nere. Under kvällen innan middagen var det fotografering för att det var den andra ”formal night” vi han även med att se en trolleri show, den var sådär, var inte helt imponerad, lite synd. Till middag så stod det hummer på menyn. Jag bestälde in ”det”. Kan säga att jag blev ganska chockad när servitören kom in med 4 hummer skärtar, ja fyra stycken.
Middag:
Förrätt: Krapp och räk ”bulle”, smakade i stort sätt bara räka, 6/10
Varmrätt: 3 hummrar, och en grillade kött bit med b-sås, 9/10
Efterrätt: Jordgubbs, hallon, choklad tårta, x/10
Dag 7.
Dag 7 var vi på havet hela dagen. Det blåste upp emot 70miles/h. Ganska mycket med andra ord. Vi det öppna däcket var avstängt. Lite synd men man kan ändå fatta det. Vi valde även ut de bästa bilderna från de två ”fin” kvällarna, och efter det fick vi en privat rundvisning bakom kulisserna i teatern. Vår guide berättade allt ifrån hur skådespelarna byter om på ett minuter till hur det funkar med alla vajrar, linor, ljud&ljus, ja nästan allt. Vi fick också se alla olika kostymer som dom hade i garderoberna, de var en del kan man säga. Jag fick också extremt ont i höften av någon anledning, men efter tryckt i mig några piller så var det nästan borta.
Middag:
Förrätt: Kall ananas soppa och spansk tapas tallrik, 8/10
Varmrätt: Rökt Kalkon, 9/10
Efterrätt: Jordgubbs mousse 10/19
Jag summerar vår trip i Karibien som väldigt bra, rolig, och nödvändig. Har gjort en massa saker som jag inte skulle haft möjlighet att göra annars. Så om ni kan, så åk iväg.
Det kommer upp bilder senare när jag har fört över dom till datorn :)
Dag ett hände inte mycket, men vi gjorde ändå mycket liksom… Jag fick en rundtur runt hela båten, 14 däck, 400m långt, tid tog sin lilla tid.. ☺ När vi hade fått väskorna (dom hade åkt igenom en massa säkerhetskontroller innan vi fick dom) så började vi packa upp och sen var det nästan dags för middag. Efter middagen så var vi på en show med temat ”love and marrige”, ”programeldaren” valde ut tre par, ett 24 timmar gammalt, ett 30år gammalt och ett 60 år gammalt. Sen fick alla svara på samma frågor om sin partner i slutet så förhörde ”programledaren” svaren osv. De va skitkul! ☺
Middag:
Förrätt: soppa med bläckfisk, räckor och musslor. Skitgott! 8/10
Varmrätt: Kycklingfilé, låter tråkigt men det var den godaste kyckling jag ätit. 10/10
Efterrätt: Jordgubbsmousse liknande sak, okey. 6/10
Dag 2.
Dag två vaknade vi en bit utanför en liten privat ö där vi spenderade typ 3 timmar i solen. Åt, drack, bada, kollade på svin stora vilda ödlor som sprang omkring och var extremt tama. Väl på båten igen så blev det rummet en stund innan jag gick en runda på båten, och sen la mig en stund i en solstol. Det var även en ”formal night” så alla tre bar taxido till middagen, vi blev även fotograferade av alla möjliga personer. Så imorn ska vi kolla om vi ser dugliga ut. ☺ Jag kände även en konstig känsla som om att man var på Titanic. Alla var uppklädde, live musik med piano och fiol, enorma kristallkronor, kaptenen satt mitt i salongen. Fränt! Avslutade dagen med American football under stjärnorna mellan Chicago och Detroit.
Middag:
Förrätt: hummersoppa, tumme upp! 9/10
Varmrätt: Anka, grymt bra! 10/10
Efterrätt: Ost tallrik, usel 1/10
Dag 3.
Dag tre vaknade vi upp halv 11 mitt ute i ingen stans, vi var på havet hela dagen. Det var molnigt och ganska blåsigt. Jag har klättrat på en 15 meter hög klättervägg, ”lärt” mig surfa. Båten har en surfsimulator så där hängde jag ett par timmar. Det var lättare än jag trodde men ändå svårare-det var inte som jag trodde! Brädan började vobbla ganska lätt, och sen var man körd dvs. huvudet i vattnet. Kaptenen hade en liten fest för alla som var i de högre ”medlemsnivåerna”. D&R är i den näst högsta nivån, med lite drygt 200 kryssningsnätter. I tisdags så var det också ett poolparty, det lät ju okey liksom, men när jag gick ner och kollade läget så var majoriteten 13åringar som sprang omkring och gjorde bomben medans dom lyssnade på ”gangman style” . Inte riktigt min typ av grej. Så det blev sängen runt 12.
Middag:
Förrätt: Chips med spenatdipp, helt okey. 7/10
Varmrätt: Grillade japanska räckor, det smakade inte räka, men det var okey. 6/10
Efterrätt: Persika pannacotta, helt okey. 7/10
Dag 4.
Dag fyra började med sovmorgon medans båten lade till i St. Thomas. Efter det drog jag iväg på en snorklingstur förr att kolla på havssköldpaddor och stingrockor. Dom är större än vad man tror. Sköldpaddorna var lite drygt en meter långa, ascoolt! Rockorna var i olika storlekar, allt från en meter (med svans) och den största var upp emot 4 meter lång (med svans). Jag såg tre olika sorters rockor och en sorts sköldpadda. Var ute i ca: 3.5 timme. Vi såg även en show innan middagen vid namn ”once upon a time”. Det var en musikal som summerade ett antal olika Disney sagor med modern musik som passade in. Det var skitbra gjort! Har även fått ett litet till skott i smyckes väg, ett litet emblem som nu hänger i mitthalsband.
Middag:
Förrätt: mosarella salad med tomat och olivolja, 6/10
Varmrätt: T-bone steak, med potatisgratäng, gratängen var bra men inte det andra, 6/10
Efterrätt: tre små efterrätter, bl.a. jordgubbsmousse, typ av ”brounie”, 8/10
Dag 5.
Dag 5 var det tidig uppgång för att åka iväg och paddla kajak och snorkla. Jag hade alldeles för hög förhoppningar på det. Kajakingen och snorklingen hängde inte ihop över huvud taget. Så den utflykten var ett minus. På kvällen såg vi en konståknings show. Den var skitbra. Åkarna var jätte duktiga trots att dom hade oddsen emot sig med stora vågor. Jag fick en stor kyss på kinden av en av tjejerna som uppträdde. Utan att jag visste om det så hade jag ett stort rött läppstiftsmärke på kinden resten av kvällen. Blev typ kändisen också tack vare det. Det var även en liten parad med brittiskt tema. Drottningen var där och strippade lite, det var också olika komedier på låtar från England.
Middag:
Förrätt: Skivat ankbröst, 8/10
Varmrätt: Ost och skink fyllt kycklingbröst.8/10
Efterrätt: cherry jubilee, 7/10
Dag 6.
Dag 6 var en heldag på havet som började men frukost med kaptenen och hans närmsta män. Inklusive några från konståkningen. Deg var ganska intressant att höra dom prata om hur det är att leva på en båt i stort sett året runt. Jag tro jag vill göra det någon gång, kanske mellan gymnasiet och universitet eller något. Resten av dagen har varit lite små tråkig med hög sjögång och ganska molnigt så jag ägnade dagen åt lite läxor som jag var tvungen att ta igen. När jag skrev detta så satt jag i ”Viking Crown” högst upp på båten och tittade ner på alla där nere. Under kvällen innan middagen var det fotografering för att det var den andra ”formal night” vi han även med att se en trolleri show, den var sådär, var inte helt imponerad, lite synd. Till middag så stod det hummer på menyn. Jag bestälde in ”det”. Kan säga att jag blev ganska chockad när servitören kom in med 4 hummer skärtar, ja fyra stycken.
Middag:
Förrätt: Krapp och räk ”bulle”, smakade i stort sätt bara räka, 6/10
Varmrätt: 3 hummrar, och en grillade kött bit med b-sås, 9/10
Efterrätt: Jordgubbs, hallon, choklad tårta, x/10
Dag 7.
Dag 7 var vi på havet hela dagen. Det blåste upp emot 70miles/h. Ganska mycket med andra ord. Vi det öppna däcket var avstängt. Lite synd men man kan ändå fatta det. Vi valde även ut de bästa bilderna från de två ”fin” kvällarna, och efter det fick vi en privat rundvisning bakom kulisserna i teatern. Vår guide berättade allt ifrån hur skådespelarna byter om på ett minuter till hur det funkar med alla vajrar, linor, ljud&ljus, ja nästan allt. Vi fick också se alla olika kostymer som dom hade i garderoberna, de var en del kan man säga. Jag fick också extremt ont i höften av någon anledning, men efter tryckt i mig några piller så var det nästan borta.
Middag:
Förrätt: Kall ananas soppa och spansk tapas tallrik, 8/10
Varmrätt: Rökt Kalkon, 9/10
Efterrätt: Jordgubbs mousse 10/19
Jag summerar vår trip i Karibien som väldigt bra, rolig, och nödvändig. Har gjort en massa saker som jag inte skulle haft möjlighet att göra annars. Så om ni kan, så åk iväg.
Det kommer upp bilder senare när jag har fört över dom till datorn :)
Kommentarer
Trackback